ריבית במכירת דירה

השאלה:

אני מוכר דירה שברשותי שכרגע מושכרת הקונה טוען שאם הוא ישלם לי בלי שאתן לו תמורה יש חשש ריבית ולכן רוצה שייכתב בחוזה שתמורת כל תשלום שישלם מקבל חלקיות בדירה אני בעצת עו"ד מסרב כי זה הופך אותנו לשותפים הוא גם לא סומך על היתר עיסקא האם חששותיו נכונים?האם יש פיתרון?ראוי לציין שמזמן חתימת החוזה ועד מסירת הדירה היא תהיה מושכרת ואני אקבל את שכה"ד

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מבין מה הבעיה, תמכור לו את הדירה כבר עתה והשוכר ישלם לו את שכר הדירה מהרגע שהיא של הקונה.