תשלום לאומן על מעשה תיקון שלא תוקן

השאלה:

בעקבות בעיה שהיתה באוטו הלכתי למוסך והמכונאי אמר שישנה בעיה שגורמת לנזילת מים הוא החליף את הטרמוסטט והבעיה לא נפתרה וכמובן שילמתי לו על הטיפול למחרת באתי שוב והוא אמר לי שהוא עשה בדיקה מעמיקה והוא בטוח שהבעיה היא בצינור שנשבר הוא החליף את הצינור והבעיה לא נפתרה בכלל שאלתי האם אני צריך לשלם לו על הטיפול השני שהוא עשה או שאני פטור

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ד' תשרי תשע"ז 9:25

א. על הזמן שהוא הוציא בבירור התקלה צריך לשלם.

ב. על חלקים חדשים שלא הועילו לתיקון אין צריך לשלם.

ג. אם ברצונך להשאיר את החלקים החדשים אצלך ברכב  - אתה צריך לשלם עליהם וגם על זמן הרכבתם. אם אין ברצונך להשאיר את החלקים החדשים ברכבך אינך צריך לשלם עליהם ולא על זמן ההרכבה והפירוק.

ד. אם אין ברצונך בחלקים החדשים - אעפ"כ לפנים משורת הדין הוא לשלם לאומן את זמן עבודתו.