הוצאה לפועל

השאלה: פלוני תבע אותי בבית משפט אזרחי . אחרי דיון בתביעה קבעה השופטת שאני צודק ודחתה את התביעה וחייבה את התובע בהוצאות משפט בסכום של מעל 10000 ש"ח .התובע לא בא מרצונו החופשי לשלם את מה שנקבע על ידי השופטת . השאלה : האם מותר לי לפנות להוצאה לפועל כדי לקבל את ההוצאות . על פי החוק אני כמובן יכול לעשות זאת והוצ"ל יעילים ביותר ואף מחזירים לי הוצאות בגין פתיחת התיק אצלם . השאלה היא : האם מספיק שבית המשפט קבע שאני זכאי להוצאות ולכן מותר לי לגבות אותם (מדין דינא דמלכותא דינא וכדומה ) או שיש לדון לעצם ההוצאות במשפט הספציפי הזה ולברר האם מבחינה הלכתית הם היו מוצדקים ורק אז אולי יהיה מותר לגבות אותם ? או שבכלל אין לגבות הוצאות כאלו בהוצ"ל ? תודה רבה מראש .

התשובה

מכון משפט לעם | ז' חשון תשע"ח 11:08

ישנה דעה שהיות והוא תבע אותך בבית המשפט הרי הוא קיבל עליו את כל הפסיקה וממילא אין זה גזל גם אם על פי הדין לא מגיע לך, ואז ניתן לפנות להוצאה לפועל. יש חולקים ורק דבר שיש לו שורש בהלכה כגון הוצאות ישירות של המשפט ניתן לגבות ואז עליך להתייעץ כדי לדעת מה הוא הסכום.