הלוואה לאחים בריבית

השאלה:

שלום רב,

יש לי סכום כסף זמין די גדול, שבהשקעה אוכל להרויח עליו כ 5% בשנה. מאידך, אחיי קונים דירה והם יפסידו הרבה יותר מ 5% בשנה אם לא אלווה להם ויקחו משכנתא.
בעבר הייתי מלווה בלי ריבית, אך גיליתי שזה מקשה עליי לתת הלוואות גבוהות ובעין יפה. בעבר גם היתה אפשרות להלוות למטבע זר, אך היום זה לא מוכיח את עצמו (ולמעשה המטבע הזר יורד). מה העצה האפשרית שגם לא אפסיד וגם אחיי ירויחו?

בתודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

את יכול להלוות לאחייך בריבית נמוכה ע"י התר עיסקא שתעשו ביניכם