הלוואה לצריכה שוטפת

השאלה:

אני בנקאית. אני יודעת שלבנק יש 'היתר עיסקא', אבל לפי הבנתי זהו היתר עבור עסקים. מה בנוגע למשקי בית שנותנים להם הלוואה, האם ההיתר מועיל גם להם? האם מותר להציע ללקוח הלוואה למטרת טיול, רכישת רכב וכדומה, כלומר לא למטרת עסק?

התשובה

מכון כתר | תשע"ג

אכן יש בעייתיות מסוימת בהסתמכות על 'היתר עיסקא' כאשר מדובר בהלוואות שלא למטרות עסקיות. עם זאת, כאשר ללווה ישנם 'עסקים' אחרים, כדוגמת תכניות חיסכון, ובזכות ההלוואה שקיבל הוא יכול להמשיך ולהשאיר שם את כספו, הרי שניתן לראות את ההלוואה בתור כזו שמיועדת בסופו של דבר גם לעסקים, וממילא ניתן לסמוך על 'היתר העיסקא' גם כשההלוואה מיועדת לשימוש משק הבית.