הלוואות ברבית עם היתר עיסקא לצרכים פרטיים

השאלה:

אני מכיר מקרוב חברה בשם 'טריא' שמתווכת בהלואות בין אנשים. הרעיון הוא כלכלה חברתית כיון שהרבה אנשים פונים היום לשוק האשראי ולוקחים הלוואות ,והבנקים וחברות האשראי מנצלות את זה וכאן הרעיון הוא לתת אשראי בריביות יותר אטרקטיביות וגם לאנשים שהבנק לא היה נותן להם. מצד שני ההלוואות הם גם לצרכנות פרטית ואישית ולאו דווקא עסקית. האם מותר להלוות דרך החברה לאנשים ולקבל ריבית? יש כמובן היתר עסקא אם כי אני מניח שרוב האנשים לא קוראים אותו כפי שלא קוראים את תנאי השימוש באתר אלא רק מסמנים הסכמה. האם זה תופס? אודה לתשובה מפורטת כיון שראיתי התייחסות לזה בשו"ת אינטרנט שונים אבל חסרה תשובה מקיפה וזה מודל שנעשה נפוץ יותר ויותר.... תודה ויישר כח

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ד אייר תשע"ח 12:34

זה תופס מבחינה הלכתית, אבל הבעיה היא שלא לשם כך יצרו את ההיתר, הרי אם אדם קונה אוכל בכסף שלווה,  אין שום רווח כלכלי שיוכל לחלוק בו עם המלוה. ולכן זה מעין נבל ברשות התורה.