העלאת שכר דירה מעבר למקובל

השאלה:

שאלתי את הרב לפני שבוע על בסיס הלכתי המתיר או אוסר העלאת גובה שכר דירה מעבר למקובל ביישוב מסויים התשובה הייתה (ציטוט):
"קיים השיקול שלא להעלות את המקח יותר מן הראוי. בדר"כ ההיצע והביקוש גורמים לקביעת גובה שכר הדירה."

אך ברצוני לדייק בתשובת הרב:
הרב כתב: "קיים השיקול שלא להעלות את המקח יותר מן הראוי"
א.האם קיימת הגדרה הלכתית לגדר "ראוי" ול"יותר מהראוי"
ב. מהו המקור ההלכתי עליו התבסס הרב בתשובתו
ג. מה שהרב כתב:"בדר"כ ההיצע והביקוש גורמים לקביעת גובה שכר הדירה" - הדבר ברור, אך האם זה גם מעוגן בהלכה?

תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש פרקים העוסקים בדיני אונאה (פרק ד' ב"מ). לגבי שכירות בתים אין אונאה של חזרת מקח אבל עוברים בלאו של אונאה עי' רמב"ן פר' בהר ומל"מ הל' מלוה פ"ד. ולכן היצע וביקוש הם הגורמים לקביעת השער הנכון.