השקעה כשרה

השאלה: שלום, שאלתי נוגעת לנושא קרנות פנסיה והשתלמות. ידוע לי שיש מסלולי השקעה הלכתיים. הבעיה שלי היא שמסלול כזה אינו מאפשר להגדיר מדיניות השקעה (לדדוג' יחס בין מניות לאג"ח וכו') ולנעשה אני משועבד לחלוטין לגחמות של מנהל המסלול. הייתי שמח להשקיע במסלולים אחרים (כגון מנייתי, אג"חי כללי וכו') שידוע עליהם שהם פועלים על פי הלכה. האם ידוע לכם אם יש מסלולים כראלה? אני לא הצלחתי למצוא, ואם לא האם המסלולים ההלכתיים הם האופציה היחידה שקיימת היום? תודה

התשובה

מכון משפט לעם | כ' סיון תשע"ז 16:01

ביחס למסלולים נוספים ידוע לי שמכון כתר החל במסלול הלכתי חדש כדאי לפנות אליהם. לדעתי אין חיוב הלכתי להשקיע באפיק כשר אלא בגדר הידור משום שרבים הפוסקים הרואים במשקיע הבודד שותף חיצוני לחברות המחללות שבת ואין לו בעלות אמיתית עליהם.