חיוב דמי שמירה על ל מי שוכר או משכיר?

השאלה: בישוב בו אני גר משלמים התושבים דמי שמירה כל חודש אני שוכר דירה אצל מישהו ביישוב בתחילת השנה היישוב החל לדרוש מכל בעל דירה שגם השוכרים ישלמו דמי שמירה, כיוון שהרבה דירות מושכרות וגרות שם משפחות, רוצים שגם מהם ייגבו דמי שמירה בחוזה שלי מול המשכיר אני לא משלם את מיסי הארנונה והשמירה, אלא רק מים חשמל וגז האם העובדה שבחוזה לא מצויין שעליי לשלם מסים פוטרת אותי מתשלום דמי השמירה? או עצם זה שגילום המסים מצד המשכיר בדמי השכירות היה לפי המסים שהיו באותו זמן, ולא לקחו בחשבון את דמי השמירה ההחדשים אז עליי בכל זאת לשלם את דמי השמירה?

התשובה

מכון משפט לעם | ט' שבט תשע"ז 10:03

היות ומדובר על חיוב חדש שלא היה בזמן חתימת ההסכם הרי שהוא פתוח למשא ומתן בינכם ולא ניתן ללמוד מהחוזה על כך. בדרך כלל חיובים אלו מוטלים על השוכר כי זה לא דבר שקשור לבית עצמו. אולם אצלך שהמשכיר לקח על עצמו חיובים שאינם שגרתיים כגון ארנונה אזי הכול פתוח.