חיוב היתר עיסקה בחשבון מיוחד

השאלה:

האם חשבון חו"ז (חובה וזכות) חייב בהיתר עיסקה. המדובר בחשבון בין ישוב לארגון קניות, לעתים החשבון נמצא בזכות ואז הישוב הוא המלוה וארגון הקניות הלווה ואז ארגון הקניות מזכה את הישוב ברבית. וכן להיפך אם הישוב חייב לארגון הקניות הוא משלם על כך רבית. אם צריך היתר עיסקה האם צריך מצד שני הצדדים או שמספיק שלצד אחד ישנו היתר עיסקה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בחשבון כזה נספרים כל ימי הזכות בנפרד וכל ימי החובה בנפרד וסכום החובה וסכום הזכות ומחשבים את הרביות ומקזזים. ונראה ששני הצדדים צריכים לעשות כ"א היתר עיסקה זה לכל הלווים ממנו וזה לכל הלווים ממנו