חיוב רב קו בטעות

השאלה: בס"ד שלום עליכם. עליתי לאוטובוס והנהג הוריד לי ברב קו 7.40שח כשהמחיר הוא 10. הוא התבלבל ואמר שזה בסדר האם במצב כזה אני צריך להתעקש על יתר התשלום? בכל מקרה התעקשתי וזה קצת סיפור עם המחשוב אז הוא הוריד לי עוד 2.50 ש"ח מהרב קו. נשארו 10אג' לתשלום וכבר לא היה מה לעשות והוא אמר שהוא לא יכול לקחת בלי שזה נכתב. בסוף הוא לקח ואני לא יודע מה יהיה עם זה. איך אני אמור לפעול במצב כזה? זה קצת מטמטם.. ואם נניח אני שם לב בטעות לאחר שירדתי מהאוטובוס ועובר זמן, האם זו חובתי להחזיר? והשאלה איך, כשמדובר בחברה גדולה בא מתחלפים אנשים בעלי מניות וכו' הרי כנראה שהכסף לא יגיע בדיוקו למי שכביכול נגזל. ? תודה רבה! :)

התשובה

מכון משפט לעם | כ"ז תשרי תשע"ח 21:14

השאלה היא מה סמכותו של הנהג? האם הוא יכול לוותר? את התשובה צריך לקבל מנציג של החברה. מסתבר שהחברה לא מסכימה לסתם הנחה שהנהג נותן אך אם הוא טעה וזה מסובך לו  ולכן הוא מוותר, אז יש צד שהחברה מסכימה לויתור שלו.

בהנחה שאין לנהג סמכות לוותר הרי יש לך חוב כלפי חברת האוטובוסים ואין זה משנה מי כרגע בעלי המניות, החוב קיים לפי החברה.