טעות בימי חופשה

השאלה: שבוע טוב, אני עובדת עירייה במערכת החינוך ולקחתי חופשת מחלה בחופשת הקיץ. העירייה לא רצתה לתת לי ימי מחלה בטענה שמוסדות החינוך אינם עובדים בתקופה זו, ובמקום זאת נכתה מימי החופשה שלי (את המשכורת קיבלתי כימי חופשה). טענתי בפני העירייה - המגובה במחלקה משפטית - כי לפי החוק והתקשי"ר חופשת מחלה מפסיקה חופשה שנתית ולכן יש לנכות לי מימי המחלה ולא מימי החופשה. העירייה הודיעה שהיא מסכימה להשיב לי את ימי החופשה. לאחר זמן עיינתי בחוק ביתר תשומת לב והסתבר לי כי קרוב לוודאי שטעיתי ואכן, מאחר שמדובר בימים שלא עובדים בהם, לא הייתי מלכתחילה יכולה לקחת ימי מחלה והדרך היחידה לקבל עבורם משכורת היא לקחת חופשה שנתית, ולכן כנראה העירייה צדקה. אציין שאינני אשת משפט אולם כך נראה להבנתי. האם עליי לפנות לעירייה ולהסב את תשומת לבם לכך שכנראה טעיתי בפרשנות החוק, או שמאחר שלעירייה יש מחלקה משפטית חזקה שהייתה להם הזדמנות לבחון את הדין ולכן את הנעשה אין להשיב? לחילופין, האם ניתן לומר שהעירייה פשוט הסכימה להשיב לי את ימי החופשה והעדיפה לא להתווכח על הימים האלה (שהרי הודיעו לי שמסכימים להשיב לי את ימי החופשה)? תודה רבה מראש.

התשובה

מכון משפט לעם | כ"ה כסלו תשע"ט 21:56

אם לדעתך את הטעת אותם והם סמכו עליך הרי יש פה כסף שאינו מגיע לך ויש להפנות את צומת ליבם לזאת. אולם אם הם רצו שקט והחליטו להתפשר איתך אז אין צורך לעורר זאת. קשה לדעת מה בדיוק התרחש ולכן תנסי לברר עם יודעי דבר, אם אינך יכולה לברר אז עדיף לייידע אותם באמצעות מכתב וכדומה, ומספק אין צורך ליותר מכך.