מניות של שמירת שבת חלקית או תעודות סל של מחללי שבת

השאלה:

יש לי סכום כסף שהשקעתי בתעודות סל של חברות מסויימות שכנראה מחללות שבת. השקעתי דווקא בתעודות סל כדי לא להיכנס לחשש בעלות על חילול שבת.
כעת ראיתי שפורסמה באתר של כת"ר רשימת מניות של שומרי שבת, ואני מתלבט אם להעביר אליהם את הכסף (או חלקו).
בתעודות סל שיש לי כיום אין חשש בעלות על חילול שבת אך הכסף אצל חברות מחללות שבת ותומך בהן. בחברות שומרות שבת שפורסמו, יש תמיכה בשמירת שבת, אך נכתב שם באתר במפורש שחלק מן החברות רק עושות צעדים לקראת שמירת שבת, וכמו כן חלק מן החברות מפעילות בשבת מענה טלפוני (שגם הפעלתו כרוכה בחילול שבת ומניעת יום חופש מעובדים) ויש כאן חשש לבעלות של חילול שבת.

אשמח לשמוע את דעת הרב

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תתקשר למכון כת"ר ולשמוע מהם מה לדעתם עדיף ביותר.