מסחר במניות זרות

השאלה: שלום רב רציתי לשאול לגבי מניות ומדדים וניירות ערך זרים של ארצות הברית או אירופה האם מותר לסחור בהם בלי כל חשש שהרי אין דין של חילול שבת וריבית ? ועוד שאלה מה לגבי לסחור במניות שיש בהם בעיה של פריצות לדוגמה מניה של פייסבוק האם מותר לסחור בה או שזה מסייע לידי עוברי עברה ? ומה הדין אם לא ידוע או אם החברה פירסמה פרסומת של פריצות של נשים גם מה יהיה הדין שלה או שאין לדבר סוף ומותר ? והאם לא ידוע לך באופן כזה מותר או לא ? בתודה מראש

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ה' תמוז תשע"ו 9:08

א. לגבי מניות ומדדים זרים אין חשש לחילול שבת ורבית.

ב. יש בכך מסייע לד"ע, אמנם מועט אבל סו"ס מן הכסף שלך ממנים את הדברים הנ"ל.