מעשר כספים

השאלה:

שאלה בנושא מעשר כספים מנכס להשקעה, בתור עוסק עצמאי ברכישת נדלן, עלה לי השאלה מתי נקרא רווח בשביל להוריד מעשר כספים? לדוגמא: נכנס עשרת אלפים דולר משכירות לעומת זאת יש הוצאות של ביטוח נכס, ניהול תיקונים וכו', משכנתא שמשלמים רבית וגם קרן, עמלת עורך דין, לפעמים בשביל להוציא שוכר או הוצאת עורך דין בכינוס נכסים וכו' מיסים ארנונה של נכס ההשקעה וכדו', האם צריך לעשר לפני כל ההוצאות או אחרי ההוצאות, למעשה הריוח בעסקה הוא אחרי ההוצאות, מצד שני משכנתא חלק של הקרן מקנה חלק בבעלות הנכסת, אשמח לתשובה מדויקת, תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ד' אלול תשע"ט 8:58

החיוב במעשר כספים הוא ממה שנותר אחר ההוצאות הנלוות. (את הערתך על משכנתא לא הבנתי.)