מעשר כספים

השאלה:

שלום כבוד הרב כל חודש אני מקפיד לתת 10 אחוז מעשר אבל החודש יצא משכורת נאה ואמרתי במידה ואעבור את הסכום הזה אני אתן 20 אחוז כמובן שהוספתי בלי נדל לאחר מכן לאחר חישוב ההוצאות והצרכים יצא שאם אתן 20 אחוז ההתקדמות בחיים האישיים שלי ייפגעו מיותר לציין שחויתי. הצלחה יוצאת דופן בעבודתי מרגע שהחלטתי לא לתת 20 אחוז חלה ירידה בהצלחתי השאלה שלי היא 1 האם לתת את ה20 אחוז או להישאר עם המעשר המינמלי?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג שבט תש"פ 13:39

ב"ה

שלום וברכה

כל מעשה של צדקה ונתינת מעשר הם מבורכים, אלא שהאדם צריך לזכור היטב שנתינה זו לא תפגע בצרכים הבסיסיים שלו, ואין כל טעם לתת צדקה ולאחר מכן לפשוט יד. ולכן אם 20 אחוז הם מעבר ליכולות הכלכליות שלך, ומכיוון שאמרת בלי נדר אינך חייב לתת את ה20 אחוז.

איננו בקיאים בחשבונות של מעלה מה אדם מקבל או לא מקבל בעקבות אמירה זו או אחרת שלו, אנו יודעים רק מה ציווה אותנו הקב"ה ומה פוסקי ההלכה מגדירים לנו את רצון ה', לכן אינני יודע עד כמה ניתן להגדיר שבשל הרצון שלך לתת יותר צדקה הרווחת יותר או שמא הפסדת לאחר שירדת מהסכום הגדול יותר.

על כל פנים אינך חייב לתת מעבר לסכום הבסיסי יותר של עשירית.

בהצלחה רבה

דוד