מעשר כספים החזר מס

השאלה: שלום כבוד הרבה, עבדתי תקופה בשתי עבודות וירד לי כסף רב מהמשכורת השנייה כיוון שלא עשיתי תיאום מס. אם אעשה תיאום, הכסף יחזור אליי רטרואקטיבית. השאלה היא אם אני לא עושה תיאום מס, והכסף נשאר אצל הרשויות, אם אני יכולה להחשיב את זה פשוט כמעשר? שהרי הכסף נשאר אצל המדינה והולך לצרכיה.. תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט כסלו תשע"ז 11:08

בס"ד

שלום וברכת ד'

מעשר כספים עיקרו ניתן לעניים, ויש שהרחיבו גם לצרכי מצוה של רבים, אבל ברור שעיקר המעשר הוא לעניים, כפי שהחקלאי נותן מעשר עני משדותיו וזה רק לעניים ולא לצרכים אחרים.

המדינה עושה בכספי המיסים הרבה דברים, ובתוכם גם דברים שנוגעים לעניים, ובתוכם רווחה וחלק קטן מהרפואה. אבל רוב התקציב הוא בטחון חנוך וכדו', שאין להעביר אליהם מעשר כספים. על כן אין אפשרות להחשיב את מס ההכנסה כתחליף למעשר כספים (חלק קטן שמגיע לעניים יהודיים אולי אפשר להקל ולהחשיב). על כן כדאי לזכות בהחזר ולאחר שתקבלי את ההחזר ממס הכנסה, תתני מעשר כספים.