מעשר כספים מתנה

השאלה: בהמשך לתשובתכם לשאלתי הקודמת - אנו מודים לך על שאלתך באתר למעשה: האם צריך לעשר ממתנות שקיבלתי לחתונתי? להלן תשובתו של מכון משפט לעם: אם מדובר על מוצרים לא נוהגים להפריש אם מדובר על כסף אז מפרישים אלא אם כן הוא מיועד לדבר ספציפי. המתנות - רובן בכסף, נועדו לכסות את עלויות האירוע ותשלום עתידי לדירה בעזרת השם.. אז האם מזה אני צריך להפריש מעשר??.. תודה.

התשובה

מכון משפט לעם | ד' כסלו תשע"ח 18:02

אם מקובל אצליכם שנותנים כסף כדי לכסות את המנה אזי נחשב כאלו פרשו שהכסף מיועד לכך ואין חובה להפריש מעשר. אולם כסף המיועד לדירה על ידכם אינו בהכרח עולה לכוונת האורחים הנותנים ויש להפריש מעשר.