נהנה מבניית שכן

השאלה: בס"ד שלום רב, אני בונה תוספת 30 מ"ר מעל השכן שבנה גם כן, הבנתי שאני צריכה להתחלק איתו ביסודות ובתקרה 50%,. מכיוון שהתוספת נבנית על הגינה שלו (הוא רכש אותה) האם אני צריכה לשלם לו על שימוש בשטח? (שהרי הוא בנה ואני משלמת לו על חצי הבניה), הוא הוציא תב"ע ושילמתי לו את חלקי. כמובן שהכל בהיתר בניה

התשובה

מכון משפט לעם | ב' אלול תשע"ו 17:36

בעקרון על פי הדין מי שקנה קרקע קנה עד הרקיע ולכן זכותו לדרוש תשלום. אולם בדרך כלל על פי חוק כאשר ישנה גינה הצמודה לבניין אז הוא משועבד לדיירים לאפשר להם לבנות מעליו ואז לא צריך לשלם.