נזילה

השאלה: בבנין משותף בן יותר מ30 שנה דייר בקומה העליונה שביצע שיפוצים נרחבים בדירתו טוען שיש רטיבות בדירתו הנובעת מסדקים בקיר החיצוני. הוא דורש שוועד הבית ישלם את עלות התיקון. בעבר שני שכנים אחרים בכניסה אחרת של הבנין בעל 4 כניסות שסבלו מבעיות דומות לאחר ביצוע שיפוצים בדירותיהם תקנו על חשבונם את הקירות החיצונים. וועד הבית לא השתתף בהוצאות אלו בטענה שבסבירות גבוהה הסדקים נגרמו בעקבות השיפוצים (פירוק ריצוף, הריסת קירות וכו') היות ולשכנים אחרים לא היו תלונות. אם מי הצדק?

התשובה

מכון משפט לעם | כ"ז אב תשע"ט 15:58

הכלל הוא המוציא מחבירו עליוהראיה ולכן ואצריך להביא חוות דעת מומחה שאכן הנזילה נובעת מסדקים חיצוניים