נזילה

השאלה: שלום לרבנים שליט"א. מהדירה שמעלי ישנה חדירה של מים אל דירתי מזה מס' שנים והמים הסבו לנו בבית נזק שהצריך שיפוץ ותיקון בסך 2.500 ש"ח לערך, לאחר דו"ד עם השכן המזיק הוא הסכים שמגיע לי פיצוי בסכום שצוין אך בפועל טרם העביר לי כמוסכם ואף טרם בצעתי תיקון במקום (אך הרבה עגמת נפש וצער היה לנו מכך). העניין הוא שלאחרונה ממש השכן בקומה ג' מבצע שיפוצים בדירתו וכעת ממנו יש נזילה חזקה לקומה ב' שחודרת באותו מקום ונקודה שציינתי לעיל והנזילה התפשטה אף יותר בדירתי. 1. שאלתי לאור הסיטואציה עלי לתבוע ישירות את קומה ג' או שמצד הדין עלי לתבוע את קומה ב' בלבד והוא שיצרף את קומה ג'. 2. האם כעת במצב הנוכחי שהשכן מקומה ב' הסכים לפצות אותי ב-2.500 ש"ח אך טרם בוצע תיקון וכעת התפרץ לנקודה הזאת קומה ג', האם קומה ג' מתחייבת בתיקון וקומה ב' הופך להיות פטור, או שמא שניהם חייבים לי, קומה ב' עבור מה שהסכמנו וכעת קומה ג' על הנזילה החדשה בנקודה הישנה שטרם תוקנה. בתודה מראש.

התשובה

מכון משפט לעם | י"א טבת תשע"ט 15:53

מבחינתך המזיק הוא קומה ב מפני שחסר איטום ברצפה שלו ולכך אין לשכן ג אחריות על כך. כמובן שאינך יכול לתבוע פעמיים את אותו היזק כי לא תקנת, אלא יש לו חוב לתקן זאת ואם תמחרתם ב2500 ש"ח אז זה מה שהוא צריך להעביר אליך.