עבודה בחברה שאינה שומרת שבת

השאלה:

הציעו לי לעבוד בחברה שמופיעה עם הצגות וסרטים גם בשבתות. התפקיד שהוצע לי הוא יצירת סרטים (שיוצגו אף בשבת), האם מותר לי לקבל את העבודה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

צריך לברר אם יש בכך משום לפני עיור או רק מסייע לדבר עבירה אם אתה מכין דבר המיועד לצפיה בשבת הדבר אסור. אך אם אתה מכין לימות חול והם מציגיפ גם בשבת הדבר אינו באחריותך. וכי מי שמייצר 'מנה חמה' ואנשים יטלוה בביתם ויבשלו אותה בשבת יחשב מסייע רחוק לדבר עבירה או מכשיל אחרים?!
נראה שלהחמיר עד כדי כך בימינו הוא הידור גדול, ורק מי שיש לו מקור פרנסה אחר וברווח צריך להדר בכך.

אבל מי שאין לו פרנסה והוא פועל העובד בחברה שיש בה חילול שבת, אינו מחוייב לחפש עבודה אחרת כאשר כל סיועו הוא ביצירת חומרים שאחרים ישתמשו בהם גם בשבתות.