עורך דין מקצוע

השאלה:

אני בעל עם משפחה שתלויה בפרנסתי ומקצוע שלי הוא עריכת הדין במגזר האזרחי. אני עכשיו צריך לבחור מתוך המגזר הזה את תחום תעסוקתי (למשל, חברות, ליטיגציה, וכו') ומגלה שיש המון איסורים בניהול המקצוע בעקבות איסור לגשת לערכאות זרות וכו'. אשמח לדעת מה אני יכול לעשות במקצוע שלי בכלל ואם אני חייב לפעול לחפש מקצוע אחר חדש כאשר יש אחרים שתלויים בי?

התשובה

מכון משפט לעם | ל' אדר תשע"ט 13:26

ככל שמדובר על עריכת הסכמים וייצוג עסקי שלא בבית משפט אין בעיה. כמו כן אם אתה מייצג את הצד התבע לא צריכה להיות בעיה, כל זאת אם הינך נאמן ליושר ולא מציע טענות שהינך יודע שהם שקריות. יש הרבה תחום אפור שהוא בדעבד אבל זה חלק מהמקצוע שבחרת.