ערכאות

השאלה: האם מותר לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות כנגד חברות תחבורה ציבוריות כגון חברת אגד או דן? באם מותר אם פתאום החברה לאחר שפנו לבית המשפט מעוניינת להתדיין בדין תורה [למרות שהחברה מחללת שבת...] האם חובה לבטל את כתב התביעה בבית המשפט או שמותר להמשיך להתדיין בבית המשפט?

התשובה

מכון משפט לעם | כ"ז כסלו תשע"ח 10:28

תמיד עדיף להזמין את החברה לדין תורה ואם מסרבת יקבל היתר מבית הדין, ובכך תמנע הבעיה שהצגת. מעיקר הדין חברה שידוע שאינה מגיעה לדין תורה ניתן לתבוע ישירותבבית משפט. באופן הזה אם היא מסכימה באמצע ההליך יש לעבור לבית הדין.