פניה לבית משפט

השאלה:

שלום כבוד הרב, לפני מספר שנים קיבלנו מכשיר בלנדר דו ראשי (שני ראשי בלנדרים) במתנה. על פי דינא דמלכותא, מחוייבים יצרני הבלנדר לייצר אותו באופן בטיחותי שאינו מאפשר לו לפעול כאשר הסכינים גלויים ללא הגנה. בבלנדר שלנו חלה תקלה וכתוצאה מכך אשתי נחבלה קשות ביד ואינה מסוגלת לבצע מאמץ בידה. מדובר על חברה בע"מ גדולה שכמעט בוודאות לא תסכים ללכת לדון בדין תורה. שאלותיי א. האם ניתן לפנות לערכאות לתבוע את החברה (חברה גדולה שמן הסתם לא תלך לבית דין רבני) על עוגמת הנפש, הכאב הפיזי ועל והפגיעה ביכולת לפרנס (אישתי למדה רפלקסולוגיה במשך שנתיים ואינה יכול לעסוק בזה לאור פציעתה)? ב. כמו כן, האם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי על כך? בתודה מראש

התשובה

מכון משפט לעם | כ"ט חשון תשפ"א 13:35

ניתן לסמוך על דעת עזר הקודש חושן משפט כו שאם ברור שהנתבע לא יבוא לדן תורה אז ניתן לתובעו ישירות בבית משפט, וגם ביחס לסעיפי התביעה שחלקם אינם על פי הדין מכל מקום חברה זו קיבלה ע עצמה את חוקי המדינה ואין זה גזל לתבוע אותה.