פניה להוצאה לפועל למימוש פס"ד בפשרה

השאלה:

חברה גדולה מסוימת רימתה אותי, ובהתאם לחוזה איתם (הייתה התנייה של מקום שיפוט, זה חוזה אחיד ולא הייתה לי שום ברירה בעניין זה), פניתי לבית משפט ותבעתי אותם. השופט הציע פשרה, אני הסכמתי והם לא. לאחר זמן, השופט לחץ עליהם והם הסכימו לפשרה, הפשרה הפכה לפסק דין, ונפסק שחייבים לשלם בתוך זמן שנקבע בפשרה.
למעשה, לא שילמה החברה את הסכום שנפסק במועד, והיא גוררת רגליים בטענות אלו ואחרות. הם לא ממאנים לשלם , רק מבקשים שאשלח כך וכך, ואאשר כך וכך, ואחתום וכו - הכל דברים שלא נכללו בפשרה ובפסק הדין, ומתוך מגמה למשוך עוד זמן. נתון חשוב בעניין זה אמר לי עורך הדין - כיון שהם משלמים הרבה תביעות, במצטבר שווה להם למשוך תשלומים כי הם מרוויחים את הריביות על הכסף בינתיים. עורך הדין המליץ לפנות להוצאה לפועל למימוש פסק הדין.

השאלה היא כזו:
האם כאשר מסכימים הצדדים לפשרה שהופכת לפס"ד בבית משפט של ערכאות, ממילא מסכימים גם על כך שהתשלום ייאכף כמקובל בערכאות, או שמא ההסכמה היא רק על עצם הפשרה, ופנייה למימוש פסק הדין הינה בעצם פנייה מחודשת לדין הערכאות?
יש לקחת בחשבון שלפי החוק, וכך גם בפועל, פנייה להוצל"פ תגרור אוטומטית חיוב של החייבת בריבית והצמדה מתאריך פסק הדין, וגם שכ"ט לעורך הדין. מאידך, הימנעות מפנייה להוצל"פ תגרור בזבוז זמן וכסף על מימוש פסק הדין, ותעודד רמאים לרמות או להתחמק.

תודה,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא ציינת מדוע פנית לערכאות ולא לבי"ד של תורה
בוררויות שנעשות ע"י בתי דין תורניים כוללות רשות לגשת להוצאה לפועל במידה והצדדים לא שילמו זל"ז.

אולם באשר לריבית צריך לשאול רב. כי במקרים רבים את הריבית חייבים להחזיר