קביעת המחיר של מוצרים

השאלה:

איך אקבע את המחיר לצרכן על תוצרת (קמח מלא, לחם מלא, דבש, פירות יבשים במשקל) שאני קונה בכמות גדולה מחנות בעיר אחרת ומוכר בביתי?

התשובה

הרב שלמה אישון | גליון 109 (תשרי תשע"ו) עמ' 7-14

נראה שהמוצרים שאתה מציין נחשבים מוצרים המוגדרים 'עיקר אוכל נפש' ובהם אסור שיעלה מתח הרווחים על 20%.[1] כמובן, יש לחשב גם את ההוצאות והטורח שלך על הבאת המוצרים.[2] לכן אתה יכול לקבוע מחיר יקר ב 20% מהמחיר שבו אתה רוכש את המוצרים, ואתה יכול להוסיף על כך גם את החזר ההוצאות שהיו לך ושכר ממוצע עבור הטרחה שטרחת. מובן שבחישוב שלך, צריכה עלות זו להתחלק בין כל הרוכשים על פי צפי המכירות.

כל זה בהנחה שמדובר במוצרים שאין עליהם פיקוח ממשלתי.

[1].סמ"ע, חו"מ סי' רלא ס"ק לו.

[2].שו"ע, חו"מ סי' רלא סעי' כ.