קרן השתלמות למורים

השאלה:

מורים במשרד החינוך יכולים להצטרף רק לקרנות השתלמות של הסתדרות המורים או של ארגון המורים ולשתיהן אין פיקוח הלכתי ואין היתר עיסקה.
א. שאלה הלכתית: האם מותר להצטרף לקרן כזו כדי שלפחות לא נאבד את הזכויות שמגיעות לנו?
ב. שאלה מעשית: מה אפשר לעשות ולמי יש לפנות כדי לשנות את המציאות הזו של חוסר מענה מצד משרד החינוך- למתן קרן השתלמות מפוקחת הלכתית?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. איני יודע אם המידע שאתה מוסר בדוק, נדמה לי שכל בתי ההשקעות עושים היתר עיסקא. עכ"פ קרן השתלמות היא ממון שחלקו מפריש המעביד וחלקו מופרש ממשכורת העובד בעל כרחו. הממון מושקע ומקבל רווחים ורבית עד שהוא ניתן לעובד. נראה לי שאותך כעובד לא צריך לעניין מה המעביד עושה עם הכסף, ואפילו הוא מלוה ברבית אתה אינך צד בכל העסק הזה.
ב. כדאי לברר בהתאגדויות של המורים הדתיים האם המידע שמסרת נכון וא"כ איך ניתן לשנות זאת.