רב-קו תקול

השאלה:

עליתי על אוטובוס, ובגלל בעיה בכרטיס הרב-קו שלי, מכשירי התיקוף שבתוך האוטובוס לא קלטו אותו. רק מכשיר התיקוף של הנהג קלט את הכרטיס, לאחר שהנחתי על המכשיר את הרב-קו והנהג לחץ עליו. לאחר שקיבלתי את הקבלה תמורת התשלום, הנהג ביטל לי את רישום הנסיעה ללא סיבה הנראית לעין. האם עליי להחזיר את עלות הנסיעה לחברת האוטובוס?

התשובה

משפטי ארץ |

אתה חייב לשלם שוב לחברה. הנהג לא רשאי למחול על התשלום או לבטלו,[1] ולמעשה לא שילמת בעבור הנסיעה ועליך לשלם עליה. אם הייתה תקלה במכשיר הרב-קו עצמו, לפי תקנות משרד התחבורה אין צורך לשלם בפעם הבאה, ותקנות אלו תקפות אף לפי דין תורה, כיוון שעל דעת כן כל החברות קיבלו את הזיכיון, אך לא זה המקרה בכרטיס רב-קו תקול.

[1].   כתובות פה ע"א לתקוני שדרתיך ולא לעוותי.