ריבית בחוזה קנית סחורה

השאלה: שלום וברכה, אני לקראת חתימת חוזה פרטי מול יבואן חדש של מוצרי בנין, כך שאני אשלם לו עבור רכישת החומרים והוא ישתף אותי ברווחים. החוזה בינינו מנוסח כך שהוא מחויב לשלם סכום מסוים על כל יחידה שהוא מוכר, והוא מחויב למכור כל מה שהוא מייבא. הוא מעונין לכתוב בחוזה שהסחורה שייכת לו בלבד. השאלה אם יש כאן בעיה של ריבית, שהרי מצד אחד זה נראה עסקה ממש של השקעה משותפת ושיתוף ברווחים, אך מצד שני אם המוצר לא שייך לי בכלל, אז זה בעצם סוג של הלוואה? האם יש המלצה לניסוח חוזה נכון הלכתית עם משמעות דומה? בברכה

התשובה

מכון משפט לעם | כ"ז תשרי תשע"ח 21:20

אכן אם הסחורה שייכת לשותף אז זה יותר דומה להלוואה מאשר לעסקה. הייתי מציע לכתוב שכסף ההשקעה הוא בעד ההתעסקות והמכירה של הסחורה. בכל מקרה הגדרה של עסקה היא שיהיה גם בה צד של סיכון למשל שאף אם נתקע עם סחורה אתה משלם לו כדי שיחשב כעסקה.