ריבית במס הכנסה

השאלה:

מס הכנסה חייב סכום כסף גדול לראובן. ראובן מעדיף להשאיר את הכסף במס הכנסה כמה שיותר זמן כדי שייצבור ריבית.
מכיון שראובן זקוק למזומנים הוא פונה לילדיו ומבקש מהם הלוואה, ואומר שכיון שהם עוזרים לו ומלווים לו כסף הוא ייתן להם את הריבית שנותן מס הכנסה כנגד הסכום שהם נותנים לו. שאלתי האם דבר זה מותר, או שזה נקרא שראובן מחזיר לבניו את ההלוואה בתוספת ריבית. יצויין שיש אפשרות שהכסף שנמצא במס הכנסה יפחת.

האם הדבר שונה במקרה וראובן אינו זקוק לכסף מזומן אך הוא רוצה ליהנות את ילדיו מהריבית כנגד הסכום שיתנו לו בגלל שהם עזרו לו בעבר.

תודה רבה

נ.ב מחובתי לציין שעקב דחיפות השאלה שלחתיה לכמה רבנים.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

זו רבית