ריבית בקרנות

השאלה: שלום רב, רציתי לשאול - האם קיימת בעיה מבחינת ריבית בקרנות הפנסיה?אצלי בעבודה מופרשים מהמשכורת כספים לקרן הפנסיה "מבטחים יותר". האם קרן זו היא בסדר ומותרת? ו( וכן אותה שאלה לגבי קרן השתלמות וקופות גמל - האם גם בהן יש בעיה?) בכבוד רב, שלמה

התשובה

מכון משפט לעם | כ"ח אב תשע"ז 11:53

ישנה בעיה הלכתית בבעלות על חברות המחללות שבת ומלוות בריבית ללא היתר עיסקא. אולם רבים מהפוסקים סבורים שבעלות על מיעוט מניות ואגרות חוב אינה נחשבת כבעלות הלכתית ומותר. לכן אם ישנה קרן שמקפידה על השקעה כשרה והתשואות שלה טובות עדיף לעבור אליה. אך אם ישנו הבדל משמעותי בתשואות ניתן להשאר בקרן שבה אתה חבר.