שכר

השאלה: שלום וברכה, ביצעתי עבודה עבור משרד החינוך במשך מספר שנים, אך בגלל סירבול בירוקרטי בין פקידים התשלום לא מגיע אליי, ואני רוצה לתבוע את המדינה (משרד החינוך) בבית הדין לענייני עבודה. שאלותי: 1. האם יש בעיה בעצם התביעה? (ערכאות לא לפי דין תורה וכו', ברור שהמדינה לא תבוא איתי לדין תורה...) 2. האם מותר לי לתבוע ריבית והצמדה עבור כל השנים? (אולי חשוב לציין ששמתי לב שלא משלמים לי רק לפני שנה וחצי ומאז פניתי לפקידים הרלוונטים לקבלת התשלום, ולא תבעתי מתחילת חיוב התשלום) 3. אני מניח שהשופט יפסוק לטובתי ריבית והצמדה כמקובל (גם אם לא אתבע זאת), אז אם יש בעיה בקבלת ריבית והצמדה מה אעשה אם המדינה תשלם לי אותן? 4. אני רוצה לתבוע גם על הלנת השכר כפי המגיע לי על פי החוק, האם יש בכך בעיה הלכתית? תודה רבה!

התשובה

מכון משפט לעם | י"ח אייר תשע"ח 11:08

בספר כסף הקודשים כתב שאם מדובר על תביעה כנגד מי שברור שלא יגיע לדין תורה ניתן לתבוע בערכאות היות והנחיות היועץ המשפטי לכל הגופים הרשמיים להדיין רק בבית המשפט הרי מותר לך לתבוע.הצמדה לחלק גדול מהפוסקים אינה אסורה אלא רק שמירת ערך הכסף. ריבית אסור לקחת אלא אם כן יש היתר עיסקה למשרד החינוך.לגבי הלנת שכר המדינה רואה עצמה מחוייבת לחוק ועל דת כן העסיקה אותך ולכן ניתן לתבוע פיצוי המגיע על פי חוק הלנת שכר.