תשלום שכר ממעשר כספים

השאלה:

האם מותר להשתמש במעות מעשר כספים על מנת לשלם שכר רעיוני עבור עבודה הנעשית בהתנדבות בתחום גמילות חסד. השכר הרעיוני ינוכה ממעשר הכספים שעלי להעביר למטרות צדקה. מה דינן של הוצאות ישירות להשגת אותה מטרת גמילות חסד כגון הוצאות רכב, טלפונים וכד'', האם גם אותן אוכל להשתמש במעשר כספים.
תודה לכב'' הרב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הביטוי "שכר רעיוני" אינו ברור לי, ואולי כונתך לשכר סמלי; כעין תעודת הוקרה וכד'. עכ"פ מעשר כספים נועד במקורו לצדקה (יו"ד סי' רמט ס"א). גמילות חסד בגופו אינה בחשבון מעשר הכספים, וע"כ אין לשתף בה ממעשר כספים. (לדוגמא: אין ליטול שכר בטלה ממעשר כספים על שביקר חולים זמן מסויים). וע"כ עדיף שכל הסיועים לגמ"ח בגופו לא יבואו מכספי מעשר.