תשלום שעות עבודה

השאלה:

אני עובד כמתכנת בחברת פרוייקטים אני נשלח לחברה מסויימת ועושה לה פרוייקט למשך זמן לא מוגבל. התשלום עובד כך שהמעסיק הישיר שלי משלם לי משכורת חודשית ללא קשר לשעות אותן עבדתי. והחברה מקבלת השירות בה אני עושה עבודה בפועל, משלמת למעסיק שלי תשלום חודשי (על עובד של 9 שע' ביום) ללא קשר לשעות בהן עבדתי. בנוסף הליך העבודה היא בצורה כך שיש משימות מסויימות שעושים להם הערכה כמה יוכלו להסתיים בתוך השבוע ויש לך שבוע לסיים אותם, כמובן שאם סיימת לפני אז יוסיפו עוד משימות לשבוע הנוכחי. עכשיו השאלה שלי היא לרוב אני מסייים את המשימות לפני הזמן המוגדר כך שבממוצע אני מסיים אותם ב 7 שעות עבודה ביום וקשה לי לעבוד יותר מזה והשאלה שלי היא במידה ואני עומד במשימות האם אני יכול את השעתיים האלה לא להוסיף עבודה בפועל אלא פשוט להיות זמין בעבודה לדברים שצצים (מיילים שאלות של הצוות תיקונים וכו..) ולהתעסק בעניינים שלי וזה לא יחשב גזל? רוצה לציין שהלך הרוח בהייטק בכללי הוא לתת לעובד הפסקות ללא הגבלה מצד החברה (היות והעבודה קשה וצריך מנוח לראש) וההסתכלות היא יותר על הספק.

התשובה

מכון משפט לעם | ב' אב תש"פ 11:14

אם המעסיק הישיר שלך לא הגדיר שעות אלא הספקים אז זה מה שקובע, על אף העובדה שמקבל השירות משלם לפי תשע שעות, אתה לא עובד שלו.