אוכל בעבודה

השאלה:

שלומות
אני עובד בהוראה. ישנם ימים בהם אני עובד מ7:30 ועד 17:30. אני שואל בתחום מצומצם ביותר:
א. האם מקום העבודה חייב לדאוג לי לארוחת בוקר/ צהרים?
ב. האם מקום העבודה חייב לדאוג לקפה וכו?
ג. האם מקום העבודה יכול לחייב אותי בהשתתפות בסכום לקנית קפה וכו? (המדובר בסכום לא מבוטל של 250 ש"ח שנתי). כמובן שאם לא אשלם אביא הכל מהבית.
יצויין כי אין הסכם אישי ביני למקום העבודה אלא המשכורת שלי משולמת ממשרד החינוך.
מעבר לחובות כיצד ראוי שהדבר יעשה?
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הכל תלוי בהסכם בינך לבין המעביד ומשלם המשכורת אם כל התנאים הללו רשומים בהסכם העבודה הוא חייב בנתינתם ואתה חייב בתשלומם אם זה לא רשום הרי הוא רשאי להוסיף להסכם ביניכם אבל אתה צריך להסכים לכך ולהשתתף בעלות הממונית.