גזל- החזרת מחברת לתלמיד

השאלה:

בס"ד
לכבוד הרב שלום וברכה!
בשנת הלימודים הקודמת עבדתי בבית-ספר מסוים. מוקדם במהלך השנה אספתי מחברות מהתלמידים, ומסיבות שונות החזרתי להם זאת לאחר זמן רב.
הבעיה היא כזאת- אחד התלמידים עזב את ביה"ס. תלמיד זה עזב בפתאומיות באמצע השנה ומחברתו נשארה אצלי. יש לציין שלפני שהוא עזב הוא שאל אותי מספר פעמים מה עם המחברת.

בסוף השנה פוטרתי בעקבות חלוקי דעות עם ההנהלה. האם לדעת הרב עלי לנסות לאתר את התלמיד כדי להחזיר לו את המחברת למרות שהדבר כרוך באי- נעימות (עלי לבקש מההנהלה את כתובתו), או שעל התלמיד היה לנסות לאתר אותי כדי לקבל את המחברת? (נשארתי בבית- הספר זמן רב אחרי שהוא עזב).
תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עליך לאתר את התלמיד ולהשיב לו את מחברתו