דיני צוואות בימינו

השאלה:

א. האם בתי דין דנים בימינו לפי דיני צוואות בתורה או שמתחשבים כאילו הרכוש המשותף של שני בני הזוג.
ב. מה דין צוואה שנכתבה ללא ידיעת הצד השני בימינו.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. שאלתך לא ברורה. אם הצוואה נכתבה כהלכה דנים לפיה והרכוש יינתן למי שנכתב בצוואה ולא מתחלק. ואם כוונתך לכך שהבעל כותב צוואה לבדו כאילו כל הרכוש שלו, גם החלק של אשתו, הוא אינו יכול להפקיע את חיוביו כלפיה כפי שהתחייב בכתובה.

יש דיינים הסבורים שהרכוש שנצבר במהלך הנישואין מתחלק בין הבעל והאישה חצי בחצי. אך לכו"ע יש לאשיה חלק אותו הבעל לא יכול לצוות לאחרים