הזיק לחברו ללא ידיעה

השאלה:

חברים חזרו לחדרם בפנימיה לאחר הבדלה במוצאי יו"כ. אחד הבחורים ראה כוס מים על השולחן ושתה. בתוך הכוס היו עדשות רכות (לעיניים) של חבר אחר בחדר. האם השותה חייב לשלם לבעל העדשות את נזקיו?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בדר"כ מזיק גם ללא כוונה חייב. כאן השאלה אם זה היה הרגלם בחדרם או לאו. היינו האם זה היה הרגלו שמניח את העדשות בכוס מים על השולחן, כולם יודעים שכוס מים זאת אינה לשם שתיה ולא שותים ממנה. לעומת זאת אם הוא עשה כן רק בפעם זאת בגלל חוסר מחשבה חבריו לא ידעו להיזהר שיש בפנים עדשות רכות, ולכן בעל העדשות הביא על עצמו את הנזק הנ"ל, והשותה פטור.