החזר חוב לרמאי

השאלה:

לכבוד הרב שלום
לפני יותר משנה רכשתי בחנות מוצרי חשמל לרכב אזעקה בסכום של כ-600 ש"ח.שלמתי לבעל החנות בטלפון (כאשר הבאתי לו את מספר האשראי)בעל החנות ניצל זאת ועשה לי חיוב נוסף של 1500 ש"ח
(10*150).בעל החנות אמר לי שהוא יחזיר כל חודש במזומן 150 ש"ח.בעל החנות החזיר לי 600 ש"ח. לאחר כמה חודשים העסק פשט את הרגל,ואין עם מי לדבר,בעל העסק עזב את העיר. פניתי לחברת האשראי והם עשו ביטול עסקה ,והחזירו לי את הכסף שהוא שילם לי.אני מנסה להשיג את בעל העסק אבל הפלאפון שלו לא זמין,כדי להחזיר לו את הכסף.
1)האם אני באמת חייב להחזיר לו את הכסף?הרי הוא רימה אותי
2)האם צריך להחזיר את הכסף, הרי השנה שנת שמיטה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הבנתי נכון, חברת האשראי החזירה לך 1500 שקל שנגבו שממך
ברמאות. ובעל החנות שילם לך 600 שקל כחלק מהחזרת רמאותו.
אם אלה פני הדברים אתה צריך להחזיר למוכר שרימה אותך 600
שקל ותנסה לאתר אותו ולהשיב לו.