הפסקת עבודה בגלל הפסקת חשמל

השאלה:

אני עובדת כספרנית במוסד אקדמי בשעות מסוימות בכל שבוע. בעת הסופה האחרונה היתה הפסקת חשמל וכיון שהסטודנטים עזבו, היה חושך בספריה ונפלו כל המחשבים. המתנתי במקום עוד כשעה ויצאתי כשעה לפני סיום שעות העבודה. האם המוסד צריך לשלם לי את השעה שהקדמתי לצאת בגלל הפסקת החשמל? (החשמל חזר לאחר שעות העבודה).

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה שלי שהמוסד חייב בתשלום השעה הזאת כיון שהגורם שלא יכלת לעבוד הוא גורם כללי (מכת מדינה) והוא מוטל על המעביד, אמנם המעביד צריך לשלם רק שעת שהיה ולא שעת עבודה אבל במקצוע כמו שלך ההפרשים קטנים מאד.