זכויות יוצרים

השאלה:

האם מותר להשתמש בתוכנת מחשב פרוצה (במקרה הזה תוכנת עריכה והקלטה של אודיו), לצורך עבודה בשכר?

התשובה

מכון כתר | חשוון תשע"ג

גם אם התוכנה לא הייתה פרוצה, די בכך שהמפתחים אסרו על השימוש בה בלא תשלום כדי לאסור להשתמש בה, וכל שכן אם הכניסו לתוכה קוד – שבכך גילו דעתם בצורה חד משמעית שהם אוסרים על השימוש בלא תשלום. העובדה שיש מי שהצליח לפרוץ את הקוד – אינה מעלה ואינה מורידה, שהרי כאמור, דעתם של המפתחים היא הקובעת.

העובדה שהחברה המפתחת והפורצים אינם יהודים – אין בה כדי להתיר זאת, משום שעל פי ההלכה גם גזל הגוי אסור, ועוד ש'דינא דמלכותא' אוסר זאת. נוסף לכך, היתר להשתמש בלא רשות בתוכנות שפותחו על ידי גויים יש בו משום חילול השם.