זכויות יוצרים צילום ספר והשאלתו

השאלה:

כבוד הרב שלום וברכה.
1. בכוונתי לקנות ספר בכלכלה בעוד כשבועיים לצורך לימודים. כעת עדיין לא הזדמן לי לקנותו. בינתיים סטודנט אחר מסר לי צילום מלא של כל הספר כולו. האם מותר ללמוד למבחן בצילום (בשבועיים הקרובים - עד שאקנה), או שיש בזה פגיעה בזכויות יוצרים?
2. האם הדין שונה כאשר אינני מתכנן לקנות את הספר, אלא רק לשאול אותו מספריה למשך כל תקופת הבחינות.

תודה רבה רבה על התשובה לשאלה זו ועל כל הפעמים שהרב עונה לי.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. נראה לי שאין אצלך פגיעה בזכויות יוצרים אם כי זה שצילם את כל הספר פגע ביוצרים
2. לא, אף בזה אין פגיעה בזכויות יוצרים.