חובת תשלום לשיחת הכרות

השאלה:

שלום כבוד הרב .

אני מנהל ביה"ס יסודי ונפגשתי עם אדם המתמחה גם ביעוץ ארגוני ,קאוצינג וכד.
שוחחנו בטלפון והסברתי לו מה אי רוצה לברר איתו האם הוא הדמות המתאימה ללוות אותי ואת ביה"ס . קבענו פגישה אצלי בביה"ס .
מטרת הפגישה הייתה הכרות יותר אישית וכן הבנת הצורך הבית ספר.
לאחר הפגישה בקשתי ממנו לשלוח לי את התוכנית שלו למפגשים. הוא שלח לאחר כמה ימים ובתוכנית הוסיף גם מחיר של כל מפגש וכן - גם על המפגש הראשון - מפג ההכרות עלי לשלם.
חזרתי אליו בטענה שגם הוא וגם המזכירה שלו שתאמה עם המזכירה שלי לא הזכירו את חובת התשלום גם בפגישה זו וזו מבחינתי הייתה פגישת הכרות ותאור המצב בבית הספר. הוא טוען שאומנם לא אמרו אך ברור שכל פגישה היא בעלות כספית.
מה דעת ההלכה בנושא .
אני מציין שאדם זה עומד בראש גוף מאורגן ומסודר ולא כאדם פרטי והם כמובן עובדים בצרה מסודרת עם קבלות וכו, ולכן זה עוד יותר תמוה בעניין שגוף כ"כ מסודר אפילו לא הזכיר עניין זה ולו ברמז?
תודה רבה
המשך ברכה לרב בכל פועליו .

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אותו אדם לא היה חבר או ידיד שבנו לומד אצלך וכד', ומדוע אתה פונה אליו? מן הסתם להסתייע בו! וא"כ בדר"כ אם לא מודגש שהפגישה היא ללא תשלום כל פגישה היא בתשלום. מדוע שאדם ישקיע את זמנו ואת חכמתו בייעוץ לך רק לשם גמילות חסדים?! בקיצור עליך היתה חובת הבירור הכספי לפני הפגישה. כך נהוג בעולם בימינו, ולכן לשלם את היעוץ או פגישת ההיכרות.