חשש גזל במשכורת

השאלה:

אני עובדת כסייעת אישית של ילד בבית הספר, האמא של הילד היא הגורם המקשר בייני לבין המעסיקים בפועל. היא נתנה לי הוראות כמה ואילו שעות לדווח למעסיקים, אך מס השעות שביקשה שאדווח גבוה ממספר שעות העבודה בפועל (כלומר מהשעות שהילד
נמצא בבית הספר). היא הסבירה לי שעד שהשיגה את מספר השעות הזה היא לא רוצה שיורידו לה כי אז אם תצטרך אותם לא יתנו לה, וכן היא רוצה שיהיה משתלם לעבוד איתו- שתהיה משכורת מכובדת. העבודה מחולקת ל2 מעסיקים ובשניהם אותו סיפור. מה אני צריכה לעשות כדי שלא אעבור על גזל ואקבל שכר שלא מגיע לי?

האמא אמרה שאעביר לה את הכספים העודפים, אבל גם זה נראה לי בעייתי. בנוסף לכך שישנם כספים כמו פנסיה ותמלוגים אחרים שמחושבים עפ"י המשכורת וקשה יהיה לחשב מה הם בדיוק.

ושאלה נוספת- האם מותר לי לדווח נסיעות לשני המעסיקים למרות שבפועל אני נוסעת רק פעם אחת?

תודה מראש.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תסבירי לאם שאם אינך עובדת אינך יכולה להצהיר על שעות עבודה, ולכן או שתעסיק אותך בשעות האחרות או שתצהיר על שעות עבודה בפועל ולא מספר בדוי. לגבי נסיעות נראה לי שהדבר אסור.
ובכלל יש לי הרושם ששני המעסיקים חושבים כ"א שהוא היחיד המטפל בילד, ואם היו נפגשים זה עם זה היו מבטלים את השעות הכפולות.