חשש גזל בספא

השאלה:

לכבוד הרב,

לפני יותר משנה הייתי בספא בבית מלון. קיבלתי מהם מפתח + מנעול לארון אישי בחדר מלתחות, שאמור לשרת אותי במשך כל השהות במקום. כשעזבתי את המקום שכחתי להחזיר להם את המפתח והמנעול כפי שהייתי צריך.

המפתח והמנעול נשארו אצלי תקופה של כמה חודשים טובים.
באחד הימים כשהייתי בקרבת המקום והתכוונתי להחזיר להם את המפתח/מנעול, מצאתי בתיק שלי רק מפתח וחשבתי שרק את זה לקחתי. החזרתי להם את המפתח והם שאלו "היכן המנעול" ועניתי שזה מה שיש בידי.
ככל הנראה לא היה למפתח שימוש עבורם ללא המנעול ואני מניח שזרקו אותו.

לאחר תקופה מצאתי בתיק שלי גם מנעול שלהם, והלכתי להחזיר גם אותו. כזכור לי אמרתי שהחזרתי את המפתח בעבר.

חשוב לציין, שמאז שביקרתי בספא ולקחתי איתי את המפתח והמנעול הם עשו שיפוצים רציניים במקום והחליפו את המלתחות ולפי מה שהתרשמתי גם את הארונות במלתחות (אני לא יכול להגיד זאת בוודאות אבל כך זה על פי התרשמותי). רוב (ואולי כל) הארונות החדשים הם עם מנעול מסוג שונה ולא קשורים למפתח שלקחתי. יתכן שאפילו 100% מן הארונות כך ואני לא זוכר בוודאות.

בכל אופן, גם אחרי שהחזרתי הכל, עלתה לי שאלה שמא יש פה חשש נזק או גזל, כיוון שהחזרתי את המנעול והמפתח רק אחרי הרבה זמן, והחזרתי אותם בחלקים כך שסביר להניח שאין להם משמעות עבורם והם נזרקו לפח. יתכן שגם ככה לא היה משמעות עבורם בגלל שהחליפו ארונות במלתחות (אבל את זה אני לא יכול להגיד בוודאות).

השאלה האם קיימת מצידי חובת תשלום כלשהי לאותו ספא/מלון?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ישנו חשש גזל ונזק אולם השאלה היא למי וכמה תשיב

ואולי תשיב לפי דמי השאלה של התא לתקופה שהדברים נשארו אצלך.