משכיר שהטעה את השוכר

השאלה: במהלך משא ומתן להשכרת דירה, המשכיר אמר שגובה הארנונה הוא באיזור ה-600 ש"ח לחודשיים (במייל ששלח בעבר, כתב 325 לחודש.). זמן מה לאחר כניסתנו לדירה, התברר שזה היה נכון בעבר, אך בעקבות תמ"א 38 הדירה גדלה והסכום השתנה ועומד על 842 ש"ח לחודשיים, כבר מתחילת תקופה ההשכרה. נתון שהמשכיר היה יכול לברר בזמן החתימה על החוזה, אך לא חשב על כך. נושא גובה הארנונה לא הוזכר בחוזה ההשכרה (ורק נאמר שם שהארנונה מוטלת על השוכרים), אך אנו השוכרים לקחנו אותו בחשבון כחלק משיקולינו באיזו דירה לבחור. השאלה היא על מי מוטל לשלם את הפער בין הסכומים? יצוין כי אורך תקופת השכירות הוא כשמונה חודשים.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט' שבט תשע"ח 13:29

נראה לי שלא היתה כאן הטעיה בכוונה, כמו"כ מדברייך עולה שאינכם רוצים לבטל את כל השכירות בגלל הוספה של מאה שקל חודש בערך. לכן נראה לי שתתחלקו בהוצאה היתירה שאינה מתוכננת, והמשכיר יפחית מדמי השכירות החודשית את חצי התוספת על הארנונה.