קנייה משותפת וספר מתנה

השאלה:

אספתי כסף מההורים של ילדי הגן כדי לקנות מתנה לגננת ולסייעת לסוף השנה. בכסף זה רוצה אני לקנות להן 2 ספרים אחד לגננת ואחד לסייעת.

בחנות סטימצקי יש מבצע קונים ספר אחד ומקבלים 2 ספרים מתנה. האם אני יכולה לקחת את הספר השלישי לעצמי? האם אני צריכה לשאול את כל ההורים? מה דין הספר השלישי? למי הוא שייך? האם לתת אותו לגן הילדים ?

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הספר השלישי שייך לכל ההורים. ולכן או שתחזירי כסף להורים ותקחי אותו לעצמך או שתתני אותו לגן.