תיקון רטיבות בקירות חיצוניים

השאלה:

אנחנו שבעה  דיירים בבניין משותף בן כ-16 שנים שני דיירים בכל קומה. לאחד הדיירים בקומה השנייה חודרים מי גשמים דרך קיר חיצוני. האם יש אבחנה בין קיר חיצוני של דירה מסוימת לבין קירות חיצוניים של חדר מדרגות שמשותף לכולם? האם על כל הדיירים מוטלת החובה להתחלק בעלות התיקון?

התשובה

הרב שלמה אישון | גיליון 110 (שבט תשע"ו) עמ' 18

על פי סעיף 1 בתקנון המצוי של בעלי הדירות בבית המשותף, נחשבים הקירות החיצוניים בבניין כרכוש משותף. על פי סעיף 3 לתקנון, רשאי בעל הדירה לתבוע מנציגי הבית המשותף לתקן תיקונים ברכוש המשותף אם אי-ביצועם גורם לו נזק. מכאן שעל פי המקובל, על כל הדיירים להתחלק בעלות התיקון. כך הוא גם לפי ההלכה, הן מחמת המנהג והן משום שבעלי המקום שממנו חודרת הרטיבות הם כלל הדיירים.[1]

[1].   ר' דיני הבית המשותף פרק יג.