תשלום יתר על קריאה בתורה

השאלה:

אני בעל קורא שמקבל סכום מסויים על קריאה בתורה וחזנות בשבת בבית כנסת מסויים. אני לא נמצא שם כל שבת אלא מידי פעם. אני אדם מסודר ובד"כ רושם לעצמי את הסכום שמגיע לי. לאחרונה נמצא שרשום לי בפנקס שחייבים לי על שבת אחת וכשדיברתי עם הגבאי האחראי לתשלום הוא אמר שהוא חייב לי על שתי שבתות ואף התעקש על כך לאחר שאמרתי לו שאצלי רשום שהוא חייב לי על פעם אחת. מה עליי לעשות, האם מותר לי לקחת את הכסף?
(ראוי לציין שעל אף מה שהוזכר יתכן שטעיתי אם כי הסיכוי לכך נמוך ביותר)

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תתן את התשלום היתר לצדקה.